Těstovinový salát s dresingem
30.05.2022
Lehký salát s ředkvičkami a červenou cibulí. Barvy v salátu hrají, je připravený raz dva a k tomu veganský dresing.
Ingredience pro 2 osoby:
- 4 hrnky kukuřičných těstovin
- 2 červené cibule
- 1 jarní cibulka
- 6 ředkviček
- 4 žampiony
- Olej, sůl
- Možno přidat oregáno, pepř
Dresing:
- 120 g tofu natural
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1-2 lžičky tamari
Postup:
- Těstoviny uvaříme podle návodu.
- V trošce vody krátce povaříme tofu.
- Na pánvi na trošce oleje osmahneme bílou cibuli a česnek, posolíme. Podlijeme malým množstvím vody a chvíli podusíme.
- Tofu, cibuli s česnekem a tamari dáme do mixéru. Přidáme trochu vody z tofu. Vše rozmixujeme do hladkého krému. Vody přidáváme podle potřeby.
- Na rozehřátou pánev dáme trochu oleje. Přidáme červenou cibuli nakrájenou na půl měsíčky, z jarní cibulky bílou část nakrájenou na drobno a posolíme. Osmahneme. Přisypeme žampiony a ředkvičky nakájené na plátky. Vše zamícháme a podlijeme vodou. Zakryjeme pokličkou, stáhneme plamen a necháme dusit. Až je zelenina hotová, vmícháme zelenou část jarní cibulky.
- Podle chuti směs dochutíme solí, (pepřem a oregánem).
- Na talíř dáme těstoviny, na ně zeleninovou směs a nahoru nalijeme dresing.
Můžeme použít i jiné bezlepkové těstoviny.
Koření není skoro třeba. Já ho nepoužila, ale pokud chce někdo zvýraznit chuť, tak hurá do toho.