Špenátové kokorizoto

26.06.2020

Máte rádi netradiční kombinace? Tak to vyzkoušejte špenát s kokosem když se potkají v jednom jídle.

Ingredience pro 2 osoby

  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • 1 lžička řasy arame (nemusí být)
  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 hrnek rýže
  • 3 hrnky vody
  • ½ cibule
  • 2 hrnky čerstvého špenátu (může být i mražený)
  • 1-2 stroužky česneku
  • Sůl, olej

Postup

  1. Na pánvi nasucho opražíme kokos a nasypeme ho na dno hrnce. Na rozprostřený kokos navrstvíme řasu, červenou čočku a rýži.
  2. Mírně osolíme a zalijeme vodou. Vaříme do vstřebání vody a do změknutí.
  3. Na pánvi na trošce oleje osmahneme cibuli. Osolíme. Přidáme nakrájený špenát a trochu podlijeme vodou.
  4. Špenát dusíme pod pokličkou 5-10 minut.
  5. Do špenátu přidáme prolisovaný česnek, promícháme, a ještě chvíli dusíme.
  6. Uvařenou rýži s čočkou přemístíme na pánev a vše smícháme.
  7. Podáváme s napařenou a kvašenou zeleninou.

Recept obsahuje luštěninu, obilovinu i zeleninu. Jde tedy o kompletní talíř.

Pokud máte hodně rádi špenát, použijte ho víc. Česnek lze vynechat pokud se bojíte kombinace s kokosem.