Špenátové kokorizoto
26.06.2020
Máte rádi netradiční kombinace? Tak to vyzkoušejte špenát s kokosem když se potkají v jednom jídle.
Ingredience pro 2 osoby
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- 1 lžička řasy arame (nemusí být)
- 1 hrnek červené čočky
- 1 hrnek rýže
- 3 hrnky vody
- ½ cibule
- 2 hrnky čerstvého špenátu (může být i mražený)
- 1-2 stroužky česneku
- Sůl, olej
Postup
- Na pánvi nasucho opražíme kokos a nasypeme ho na dno hrnce. Na rozprostřený kokos navrstvíme řasu, červenou čočku a rýži.
- Mírně osolíme a zalijeme vodou. Vaříme do vstřebání vody a do změknutí.
- Na pánvi na trošce oleje osmahneme cibuli. Osolíme. Přidáme nakrájený špenát a trochu podlijeme vodou.
- Špenát dusíme pod pokličkou 5-10 minut.
- Do špenátu přidáme prolisovaný česnek, promícháme, a ještě chvíli dusíme.
- Uvařenou rýži s čočkou přemístíme na pánev a vše smícháme.
- Podáváme s napařenou a kvašenou zeleninou.
Recept obsahuje luštěninu, obilovinu i zeleninu. Jde tedy o kompletní talíř.
Pokud máte hodně rádi špenát, použijte ho víc. Česnek lze vynechat pokud se bojíte kombinace s kokosem.