Špenátová minipizza
20.08.2020
Minipizza je skvělé letní jídlo. Má jako základ krásně žlutou polentu. Vyhneme se tak kynutému těstu, které je v letním teple pro náš žaludek příliš těžké.
Ingredience pro 1 osobu:
- 75 g polenty
- 250 ml vody
- ½ lžičky provensálského koření
- 1-2 hrnky nasekaného špenátu
- ½ cibule
- Stroužek česneku
- 4 žampiony
- 1/4 balení party tempehu nebo uzeného
- Olej, sůl
Postup
- Do vroucí osolené vody přidáme provensálské koření a za stálého míchání nasypeme polentu. Krátce povaříme. Vaříme nejméně minutu, jinak do zhoustnutí kaše.
- Na plech dáme pečící papír a na něj rozprostřeme polentovou kaši do tvaru placky.
- Na pánvi na trošce oleje osmahneme cibulku, osolíme. Přidáme špenát, trochu podlijeme vodou a krátce podusíme. Ochutíme prolisovaným česnekem.
- Špenát přendáme na placku. Na to pokládáme na plátky nakrájené žampiony a tempeh.
- Minipizzu vložíme do předem vyhřáté trouby na 175 °C a pečeme 20-25 minut.
Minipizza obsahuje luštěninu, obilovinu i zeleninu. Jde tedy o kompletní talíř.