Mrkcuk polévka

12.09.2020

Letní polévka z mrkve a cukety a pórku. Hustá zeleninová polévka bez zahuštění jíškou.

Ingredience pro 2 osoby:

  • Střední cibuli
  • Kus cukety (cca 180 g)
  • 2 mrkve (cca 170 g)
  • Kus pórku (cca 50 g)
  • Voda/ zeleninový vývar
  • Pepř
  • Sůl
  • Olej

Postup:

  1. Dáme si ohřát vodu nebo vývar.
  2. Na trošce oleje osmahneme cibuli, osolíme ji. Přidáme nakrájenou cuketu (pozor na semínka u velkých cuket, vyndáme je, pokud jsou tuhá a nerozmixovala by se) a mrkev. Zalejeme zeleninu horkou vodou nebo vývarem, tak aby byla všechna ponořená. Vaříme 10 až 15 minut.
  3. Na pánvi na trošce oleje osmahneme na kolečka nakrájený pórek se špetkou soli.
  4. Uvařenou cuketu s mrkví rozmixujeme do hladka. Přidáme osmahnutý pórek.
  5. Dochutíme trochou mletého pepře.

Obměna: Do polévky můžeme přidat uvařené těstoviny a vařené fazole nebo hrách. Dostaneme tak hustou obědovou polévku a kompletní talíř.