Mrkcuk polévka
12.09.2020
Letní polévka z mrkve a cukety a pórku. Hustá zeleninová polévka bez zahuštění jíškou.
Ingredience pro 2 osoby:
- Střední cibuli
- Kus cukety (cca 180 g)
- 2 mrkve (cca 170 g)
- Kus pórku (cca 50 g)
- Voda/ zeleninový vývar
- Pepř
- Sůl
- Olej
Postup:
- Dáme si ohřát vodu nebo vývar.
- Na trošce oleje osmahneme cibuli, osolíme ji. Přidáme nakrájenou cuketu (pozor na semínka u velkých cuket, vyndáme je, pokud jsou tuhá a nerozmixovala by se) a mrkev. Zalejeme zeleninu horkou vodou nebo vývarem, tak aby byla všechna ponořená. Vaříme 10 až 15 minut.
- Na pánvi na trošce oleje osmahneme na kolečka nakrájený pórek se špetkou soli.
- Uvařenou cuketu s mrkví rozmixujeme do hladka. Přidáme osmahnutý pórek.
- Dochutíme trochou mletého pepře.
Obměna: Do polévky můžeme přidat uvařené těstoviny a vařené fazole nebo hrách. Dostaneme tak hustou obědovou polévku a kompletní talíř.