Květáková polévka s koriandrem

20.10.2020

Rychlá polévka, která provoní celou kuchyň. Stačí vzít kus květáku, cibuli, koření, umeocet a je to. 

Ingredience pro 2 osoby:

  • 1,5 cibule
  • 300 g květáku
  • 500 ml vody/ vývaru
  • 2/3 lžičky kari koření
  • 1/3 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička umeoctu
  • Olej, sůl

Postup

  1. Dáme si vařit vodu/ vývar.
  2. V hrnci na trošce oleje zpěníme cibuli. Osolíme ji. Přidáme na růžičky rozebraný květák.
  3. Zalijeme horkou vodou nebo vývarem. Přidáme kari a koriandr.
  4. Když začne polévka vařit, stáhneme plamen a vaříme ji 10-15 minut.
  5. Přibližně třetinu květáku si dáme stranou. Zbytek květáku s cibulí rozmixujeme do hladka.
  6. Odložený květák vrátíme do polévky a vše dochutíme umeoctem.
  7. Polévku podáváme ještě teplou samotnou nebo s kváskovým pečivem.

Do polévky můžeme po rozmixování zeleniny dát kokosové, rýžové nebo jiné obilné mléko. Dodají polévce jemnost a kokosové mléko zvýrazní chuť.