Květáková polévka s koriandrem
20.10.2020
Rychlá polévka, která provoní celou kuchyň. Stačí vzít kus květáku, cibuli, koření, umeocet a je to.
Ingredience pro 2 osoby:
- 1,5 cibule
- 300 g květáku
- 500 ml vody/ vývaru
- 2/3 lžičky kari koření
- 1/3 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička umeoctu
- Olej, sůl
Postup
- Dáme si vařit vodu/ vývar.
- V hrnci na trošce oleje zpěníme cibuli. Osolíme ji. Přidáme na růžičky rozebraný květák.
- Zalijeme horkou vodou nebo vývarem. Přidáme kari a koriandr.
- Když začne polévka vařit, stáhneme plamen a vaříme ji 10-15 minut.
- Přibližně třetinu květáku si dáme stranou. Zbytek květáku s cibulí rozmixujeme do hladka.
- Odložený květák vrátíme do polévky a vše dochutíme umeoctem.
- Polévku podáváme ještě teplou samotnou nebo s kváskovým pečivem.
Do polévky můžeme po rozmixování zeleniny dát kokosové, rýžové nebo jiné obilné mléko. Dodají polévce jemnost a kokosové mléko zvýrazní chuť.