Kuku kapustičky
02.11.2023
Jednoduchá a barevná jídla mám moc ráda. Kapustičky patří k podzimním celebritám mezi zeleninou. Když k nim přidáme nasládlou kukuřici a aromatické koření garam masala, tak je to opravdová dobrota. Růžičková kapusta je bohatá na železo a vápník.
Ingredience pro 2 osoby:
- Hrnek jáhel (nebo kolik obvykle vaříte pro 2 osoby)
- Střední cibule
- 12-15 ks kapustiček (podle velikosti)
- 1,5 hrnku kukuřice
- 0,5 lžičky garam masala
- 4 lžíce uvařené černé čočky
- Olej, sůl
Postup:
- Podle návodu si dáme vařit jáhly.
- Na pánvi na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli se solíme. Přidáme na třetiny nebo na plátky nakrájené kapustičky. Posypeme kořením gram masala. Promícháme a podlijeme trochou vody. Necháme pár minut pod pokličkou podusit.
- Přidáme kukuřici a promícháme. Celou směs dusíme do změknutí. Podle chuti dosolíme, dokořeníme. Pokud máte jáhly sypké, přidejte při dušení zeleniny trochu více vody, at jí můžete pokapat jáhly.
- Na talíř naservírujeme jáhly na to směs zeleniny a nahoru černou čočku.
Recept obsahu je obilovinu i luštěninu. Pro kompletní talíř doplňte kvašenou zeleni a třeba napařenou. Chuťově to vše ještě zvýrazní.
Jáhly můžeme vyměnit za rýži nebo pohanku. Černou čočku hezky vystřídají adzuki fazole.