Kapustičky s tempehem
08.10.2020
Růžičková kapusta je skvělá podzimní zelenina. Stačí ji osolit a orestovat. Recept je opravdová rychlovka a pravidělně se k němu vracím. Napadl mě před lety, když jsem se ještě stravovala běžně a náhodou jsem v obchodě narazila na kapustičky. Tenkrát mi růžičková kapusta přišla jako exotická zelenina.
Ingredience pro 2 osoby:
- Hrnek rýže (nebo kolik obvykle vaříte pro 2 osoby)
- Střední cibule
- 18 ks kapustiček
- Tempeh uzený/marinovaný
- Olej, sůl
- (sójová omáčka Tamari)
Postup:
- Podle návodu si dáme vařit rýži.
- Na pánvi na oleji si zpěníme na půl kolečka nakrájenou cibuli, osolíme. Osmahneme do sklovata.
- Přidáme na třetiny nakrájené kapustičky a také osmahneme. Podlijeme trochou vody, přiklopíme a děláme zeleninu do změknutí, 5 až 10 minut. (Pokud nemáte zdravotní problémy, můžete použít více oleje a kapustičky orestovat do změknutí na oleji.)
- Poté vmícháme na kostičky nakrájený tempeh a chvíli vše prohřejeme.
- Pokud vám zelenina přijde nevýrazná, dochuťte ji trochou sójové omáčky Tamari.
- Podáváme s rýží.
Recept obsahu je obilovinu i luštěninu. Pro kompletní talíř doplňte kvašenou zeleni a třeba napařenou. Chuťově to vše ještě zvýrazní.