Fazolková polévka

28.05.2021

Slaná krémová polévka se skořicí? Že to nejde? Ale jde. Navíc zelené fazolové lusky podporují naši imunitu. Obsahují mnoho vitamínu C, A, B a z minerálů jsou bohaté na draslík, vápník a hořčík. Fazolky mají nízkou energetickou hodnotu, obsahují málo kalorií, a proto jsou ideální před plavkovou sezónou.

Ingredience na 2 porce:

  • 1 cibule
  • Kus celeru (cca 60 g)
  • 1 hrnek zelených fazolových lusků
  • voda/ vývar
  • Koření: 1 lžička skořice, špetka chilli
  • 1/2 lžičky umeoctu
  • Sůl, olej
  • 2-4 lžíce Burizonů z rýže (neslazené)

Postup

  1. Dáme si vařit vodu/ vývar.
  2. V hrnci na trošce oleje zpěníme cibuli. Osolíme ji. Přidáme na kostky nakrájený celer a fazolky.
  3. Zalijeme horkou vodou nebo vývarem, tak aby byla zelenina celá ponořená. Zavaříme a přidáme koření.
  4. Stáhneme plamen a vaříme 20 minut pod pokličkou.
  5. Rozehřejeme si pánev a nasucho krátce opražíme burizony.
  6. Po uvaření zeleninu rozmixujeme a dochutíme ume octem.
  7. Polévku podáváme ještě teplou posypanou praženými burizony.

Pražené burizony jsou křupavější, ale pokud nechceme, tak je není třeba pražit. Případně můžeme úplně vynechat. Lze je vyměnit za krutonky z kváskového pečiva.