Fazolková polévka
28.05.2021
Slaná krémová polévka se skořicí? Že to nejde? Ale jde. Navíc zelené fazolové lusky podporují naši imunitu. Obsahují mnoho vitamínu C, A, B a z minerálů jsou bohaté na draslík, vápník a hořčík. Fazolky mají nízkou energetickou hodnotu, obsahují málo kalorií, a proto jsou ideální před plavkovou sezónou.
Ingredience na 2 porce:
- 1 cibule
- Kus celeru (cca 60 g)
- 1 hrnek zelených fazolových lusků
- voda/ vývar
- Koření: 1 lžička skořice, špetka chilli
- 1/2 lžičky umeoctu
- Sůl, olej
- 2-4 lžíce Burizonů z rýže (neslazené)
Postup
- Dáme si vařit vodu/ vývar.
- V hrnci na trošce oleje zpěníme cibuli. Osolíme ji. Přidáme na kostky nakrájený celer a fazolky.
- Zalijeme horkou vodou nebo vývarem, tak aby byla zelenina celá ponořená. Zavaříme a přidáme koření.
- Stáhneme plamen a vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Rozehřejeme si pánev a nasucho krátce opražíme burizony.
- Po uvaření zeleninu rozmixujeme a dochutíme ume octem.
- Polévku podáváme ještě teplou posypanou praženými burizony.
Pražené burizony jsou křupavější, ale pokud nechceme, tak je není třeba pražit. Případně můžeme úplně vynechat. Lze je vyměnit za krutonky z kváskového pečiva.