Celerový salát s mungo fazolkami

24.07.2020

Můj oblíbený salát. Rychlovka z pár surovin. V zimě se hodí teplý a v létě studený.

Ingredience pro 1 osobu:

  • 230 g celeru
  • 1 cibule
  • 2 lžíce vařených mungo fazolek
  • 2 lžičky umeoctu
  • sůl

Postup:

  1. Dáme vařit vodu v hrnci. Očistíme kus celeru a v celku jej vložíme do vroucí vody. Vaříme do změknutí přibližně 15 minut.
  2. Na pánvi osmahneme na půl měsíčky nakrájenou cibuli s trochou soli.
  3. Do mísy na hrubém struhadle nastrouháme (aspoň trochu vychladlý) celer, přidáme umeocet a promícháme. Dále přidáme mungo fazolky, osmahnutou cibuli a důkladně promícháme.
  4. Podle chuti přidáme ume ocet a sůl.
  5. Salát podáváme buď hned ještě teplý nebo ho dáme vychladit. Jako příloha se hodí nějaké placky, jáhly nebo jiná obilovina.

Pro kompletní talíř stačí přidat obilovinu.