Celerový salát s mungo fazolkami
24.07.2020
Můj oblíbený salát. Rychlovka z pár surovin. V zimě se hodí teplý a v létě studený.
Ingredience pro 1 osobu:
- 230 g celeru
- 1 cibule
- 2 lžíce vařených mungo fazolek
- 2 lžičky umeoctu
- sůl
Postup:
- Dáme vařit vodu v hrnci. Očistíme kus celeru a v celku jej vložíme do vroucí vody. Vaříme do změknutí přibližně 15 minut.
- Na pánvi osmahneme na půl měsíčky nakrájenou cibuli s trochou soli.
- Do mísy na hrubém struhadle nastrouháme (aspoň trochu vychladlý) celer, přidáme umeocet a promícháme. Dále přidáme mungo fazolky, osmahnutou cibuli a důkladně promícháme.
- Podle chuti přidáme ume ocet a sůl.
- Salát podáváme buď hned ještě teplý nebo ho dáme vychladit. Jako příloha se hodí nějaké placky, jáhly nebo jiná obilovina.
Pro kompletní talíř stačí přidat obilovinu.