Hlavní jídla

 

Palačinky bez lepku, mléka a vajec? A dokonce i bez mouky? Přesně na takové je zde recept. Palačinky z celého zrna si uchovají více minerálů a nutričních látek. Chuťově je poznáte tak, že jsou mnohem vláčnější než ty z mouky.

Miluji všechny možné placky a palačinky. Tyhle se obzvláště povedly. Po upečení jsou krásně křupavé, ale díky cuketě zůstávají vevnitř vláčné. Zelenina se v nich dá obměňovat podle chuti. A třeba u dětí se dá využít toho, že se v plackách neoblíbené druhy zeleniny skryjí.

Růžičková kapusta je skvělá podzimní zelenina. Stačí ji osolit a orestovat. Recept je opravdová rychlovka a pravidělně se k němu vracím. Napadl mě před lety, když jsem se ještě stravovala běžně a náhodou jsem v obchodě narazila na kapustičky. Tenkrát mi růžičková kapusta přišla jako exotická zelenina.

Přichází podzim a k němu rozhodně patří dýně! V této omáčce se potkává jemnost dýně a petržele a zároveň pikantnost kari. Jako příloha se hodí rýže nebo noky.

Mangold je velká pochoutka. Nebývá běžně k dostání v obchodech. Musíme se za ním vypravit na trh nebo někam za lokálními prodejci zeleniny. Rozhodně se to vyplatí.

Stále ještě máme sezónu čerstvého kopru, tak co si dát koprovou omáčku? Doporučuji s knedlíky a kvašenou červenou řepou. Je to velká dobrota. Testováno na lidech.

Minipizza je skvělé letní jídlo. Má jako základ krásně žlutou polentu. Vyhneme se tak kynutému těstu, které je v letním teple pro náš žaludek příliš těžké.

Ragú je vhodné jako omáčka ke knedlíkům, ale je výborné i jako náplň do slaných palačinek nebo jako směs na topinky. Je možné přidat i mačkaný česnek pro pálivější chuť.

Snad ty nejjednodušší knedlíky ze dvou ingrediencí. Použijeme rýži na sushi, která je hezky lepivá, a proto se po vychladnutí dají dělat knedlíky, které krásně drží.